Aktie van de maand

lees meer »

 

 
Marijs B.V.
Beerzerweg 1c
7692PB Mariënberg
Holland
T. +31 523 25 25 24
F. +31 523 25 08 60
E.

Nieuws

Marijs Recyclingtechniek beste Powerscreen dealer ter wereld 2011
Tijdens de in februari 2012 gehouden Powerscreen Wereld Dealer Meeting in Zuid-Afrika is Marijs Recyclingtechniek onder het toeziend oog van ruim 50 c

lees meer »

Van de Beeten breidt machinepark uit met Powerscreen Warrior 1400.
Loon- en Grondverzetbedrijf Van de Beeten uit Veghel heeft haar machinepark uitgebreid met een Powerscreen Warrior 1400 welke is geleverd door Marijs

lees meer »

Warrior 1800 voor Bovehoff - Heerde
Marijs meldt met trots dat Boverhoff Sloopwerken uit Heerde een Powerscreen Warrior 1800 heeft toegevoegd aan haar machinevloot. Deze Powerscreen Warr

lees meer »

Nieuws


Hieronder vindt u de laatste nieuwtjes, persberichten en evenementen van Marijs.
 

29 februari 2012  -  Marijs Recyclingtechniek beste Powerscreen dealer ter wereld 2011
Tijdens de in februari 2012 gehouden Powerscreen Wereld Dealer Meeting in Zuid-Afrika is Marijs Recyclingtechniek onder het toeziend oog van ruim 50 collega dealers uit de gehele wereld uitgeroepen tot de beste Powerscreen dealer van 2011.
De titel "beste Powerscreen dealer ter wereld" krijg je niet zomaar toegewezen. Powerscreen houdt hiervoor een zogeheten ‘Scorecard' bij, waarbij de dealer voor vele verschillende facetten scores krijgt toegewezen. Het totale plaatje moet kloppen.
Naast de verkoopaantallen van nieuwe Powerscreen breek- en zeefinstallaties zijn vooral service en support zeer belangrijke onderdelen op de scorecard. Niet voor niets heeft het moederbedrijf van Marijs Recyclingtechniek Van der Spek Vianen als moto: ‘Snelweg naar Service en Support'.
Marijs Recyclingtechniek werd in 2010 al beste dealer van Europa en liet voor de titel beste dealer ter wereld in 2011 op de gedeelde tweede plaats collega dealer Christophel uit Duitsland en ELB uit Zuid-Afrika achter zich.
Powerscreen directeur Damian Power heeft tijdens een feestelijke uitreiking de prijs overhandigd aan Jan Nolles directeur van Van der Spek/Marijs en Peter Voolstra, manager recycling- en overslag bij Van der Spek/Marijs.


Beste Dealer te wereld word je niet zomaar.

 

Marijs Recyclingtechniek werd in 1988 opgericht door Pieter Janssen en Henk Otte. De naam Marijs is een samen voegsel van Machinehandel en Rijssen waar het bedrijf zich vestigde als dealer van Powerscreen zeefmachines. In 2001 werd Marijs overgenomen door Van der Spek uit Vianen dat in de periode startte met de verkoop van puinbrekers en recyclingmachines in de Benelux. Door de overname van Marijs werd veel kennis binnengehaald op het gebied van breken en zeven. Tevens werden vanuit de vestiging in Rijssen de klanten in het oosten en noorden van Nederland bediend met service en ondersteuning voor de diverse takken uit het productprogramma van Van der Spek, zoals recycling, grondverzet, asfalt en beton.
Marijs/Van der Spek Noord-Oost groeide al snel uit zijn jas in Rijssen en verhuisde naar Ommen waar de groei zich doorzette. In 2008 verhuisde Marijs naar een ruim 4500m² grote locatie in Marïenberg. Om de juiste service en support te kunnen geven is een 800m² groot magazijn ingericht waar naast onderdelen vele soorten en maten zeefdekken en slijtdelen aanwezig zijn om snel en adequaat te kunnen reageren op vragen van klanten.
De 900m² grote werkplaats is,  net als in Vianen is ingericht voor het werken aan zware en grote breek- en zeefinstallaties, grondverzet-, beton en asfaltmachines. Met zware bovenloopkranen kan elk onderhoud of elke reparatie zonder problemen worden uitgevoerd. Natuurlijk worden ook nieuwe machines op klantwens klaargemaakt zodat ze na aflevering direct in de productie kunnen.

Ondertussen hebben Marijs en Van der Spek  samen meer dan 300 nieuwe mobiele breek- en zeefinstallaties geleverd in de Benelux en mogen zich daarmee marktleider noemen.
Naast deze nieuwe machines hebben ook nog vele gebruikte machines hun weg via de werkplaatsen in Rijssen, Ommen, Marïenberg en Vianen naar de klant gevonden. Hierbij werden soms alleen een servicebeurt uitgevoerd andere machines werden compleet gereviseerd.

Voor service en onderhoud bij klanten en op locatie heeft Van der Spek/Marijs in de Benelux een vloot van ruim 40 servicewagens dagelijks onderweg. De servicewagens worden ingezet bij het verlenen van service aan o.a. torenkranen, grondverzet- en overslagmachines, betonpompen, asfaltmachines, betoncentrales, recyclingmachines en liften.
Voor de afdeling grondverzet, recycling, overslag, beton en wegenbouw zijn onlangs zes nieuwe Mercedes-Benz Sprinters aangeschaft. Deze zijn verlengd en verhoogd uitgevoerd, zodat bij de klant op locatie zonder problemen droog en uit het bereik van invloeden van buitenaf aan gedemonteerde componenten gewerkt kan worden. Deze sprinters zijn zo uitgevoerd dat ze zonder problemen nog lading kunnen meenemen om de gevraagde werkzaamheden te kunnen uitvoeren. Uiteraard zijn ze uitgerust met de nieuwste, modernste dieselmotoren waarmee de komende jaren veel duurzame kilometers gereden kunnen worden.

Powerscreen.
Powerscreen mag zich al enkele jaren wereldmarktleider noemen met de mobiele breek- en zeefinstallaties welke door ruim 120 dealers verkocht worden. Dit succes is begonnen op drie tijdstippen en locaties aan de andere kant van de Noordzee. In 1966 reed de eerste wielmobiele zeef, een Powerscreen MK1 uit de fabriek in Noord-Ierland. Ruim 130 jaar daarvoor begon Samuel Pegg & Son met de productie van groeve installaties en in 1880 bouwde Brown-Lenox zijn eerste breker voor het breken van groevematerialen.
In 1990 werd Brown-Lenox ingelijfd door Powerscreen. Powerscreen wilde naast de productie van mobiele zeefmachines, waarmee men ondertussen over de gehele wereld bekend en zeer succesvol was, uitbreiden met mobiele breekinstallaties. Om dit verder gestalte te geven werd in 1996 Pegson overgenomen om vervolgens beide bedrijven tot BL-Pegson samen te voegen. De machines werden vanaf dat moment in het welbekende "Pegson blauw" afgeleverd.
Enkele jaren later, in 1999, werd Powerscreen en daarmee dus ook BL-Pegson, onderdeel van Terex en kreeg de mobiele breektak de merknaam Terex-Pegson. Vanaf 2007 worden zowel de Powerscreen zeefmachines als de Terex-Pegson brekers door dezelfde dealers verkocht. Door de samenvoeging van beide bedrijven werd Marijs Recyclingtechniek naast dealer van Powerscreen zeefmachines ook de dealer van Terex-Pegson puinbrekers, wat het leveringsprogramma verder aanvulde.
Gezien de wereldwijde sterke Powerscreen naam worden sinds 2009 ook de Terex-Pegson brekers onder de Powerscreen naam gevoegd en krijgen zowel de breker als zeefmachines de Powerscreen naam en welbekende groene Powerscreen kleur.

De productie van de zeefmachines vindt plaats in de fabriek in Dungannon, Noord-Ierland waar men ruim 2000 mobiele zeefmachines produceeert. In de fabriek in Omagh, -ook in Noord-Ierland, worden tot 700 mobiele puinbrekers per jaar geproduceerd.
Zoals verwacht mag worden van een wereldmarktleider is de ontwikkeling van nieuwe machines en het toepassen van de nieuwste technieken zeer belangrijk binnen Powerscreen. De mobiele puinbrekers zijn al sinds begin 2011 voorzien van de nieuwste Tier IVinterim motoren en in 2012 zullen de eerste mobiele zeefmachines worden afgeleverd met de Tier IVinterim motoren. Hierdoor loopt Powerscreen voorop en toont hiermee zijn leidende positie.
Door Powerscreen wordt voor de verdere ontwikkeling van machines voor recyclingtoepassingen veelvuldig de zeer grote ervaring Van der Spek/Marijs gevraagd. Om de machines in de praktijk te testen komen deze ook met regelmaat naar Nederland, waarbij de veeleisende Nederlandse recyclers worden gevraagd de machines te testen, zodat de laatste fine tuning kan plaatsvinden voordat de machines de productie in gaan en over de gehele wereld worden ingezet. "Als de machines in Nederland voldoen kan je ze over de gehele wereld inzetten" is een vaak gehoorde opmerking in Noord-Ierland waarbij Nederland wederom toonaangevend is als het om recycling gaat.


top


28 februari 2012  -  Van de Beeten breidt machinepark uit met Powerscreen Warrior 1400.
Loon- en Grondverzetbedrijf Van de Beeten uit Veghel heeft haar machinepark uitgebreid met een Powerscreen Warrior 1400 welke is geleverd door Marijs Recyclingtechniek uit Marïenberg, onderdeel van de Van der Spek uit Vianen.
Van de Beeten uit Veghel is actief of vele fronten waarbij de basis tientallen jaren geleden lag in het uitvoeren van loonwerk. Door altijd de wensen van de klanten centraal te hebben gehouden is het bedrijf tegenwoordig actief in Nederland, Duitsland en België met grond- weg- en waterbouw, cultuurtechnische werken, sloopwerken, saneringen, transporten, de handel in grondstoffen en het onderaannemen van werken.
Om nog beter te kunnen spelen op de vragen van hun opdrachtgevers en uit de markt heeft Van de Beeten besloten om te investeren in rupsmobiele Powerscreen Warrior 1400.
Warrior 1400 van de Beeten
Met de rupsmobiele Powerscreen vlakzeef die Van de Beeten zelf kan transporteren met hun eigen dieplader is het afzeven van vele soorten materiaal geen probleem meer. Voor het uitzeven van zware grove delen heeft Van de Beeten gelijk geïnvesteerd in een zwaar grizzly bovendek waarmee deze grove delen zonder problemen kunnen worden gezeefd, te samen met het onderdek kunnen in één werkgang gelijk drie fracties worden geproduceerd. 
Uiteraard kan ook in het bovendek gekozen worden voor normale zeefdekken in vele maten.
De in Ierland geproduceerde  Powerscreen Warrior 1400  is voorzien van een dubbeldeks zeefbox met een lengte van 3500mm en is 1350mm breed. De zeefbox van de Warrior heeft standaard een amplitude van 12mm,waardoor de zeef erg " agressief " is voor het te zeven materiaal. Waardoor het mogelijk is om zelfs klei en zeer natte grond te zeven. Om bij eventuele saneringen goed te kunnen uitsorteren zijn alle afvoerbanden in snelheid te regelen.
De nieuwe geleverde Warrior is voorzien van een hydraulisch te liften zeefbox , zodat het wisselen van zeefdekken sneller kan worden uitgevoerd. Ook wordt het zuiver maken van de zeef bij het wisselen van te zeven materiaal eenvoudiger.
Net als vele machines bij Van de Beeten is ook de nieuwe Powerscreen Warrior in bedrijfskleuren gespoten. Optioneel is er gekozen voor een uitgebreide afstandsbediening waarmee de machinist de machine geheel kan bedienen en in geval van nood de machine kan uitschakelen om onveilige situaties te voorkomen.
top


20 december 2011  -  Warrior 1800 voor Bovehoff - Heerde
Marijs meldt met trots dat Boverhoff Sloopwerken uit Heerde een Powerscreen Warrior 1800 heeft toegevoegd aan haar machinevloot. Deze Powerscreen Warrior 1800 zal worden ingezet achter een Powerscreen XA400S rupsmobiele puinbreker die eveneens onlangs door Boverhoff is aangeschaft bij Marijs.
Boverhoff is een professioneel, toonaangevend en modern bedrijf, dat reeds meer dan 25 jaar actief is in de gespecialiseerde sloopbranche. Het zwaartepunt van de activiteiten ligt in Midden- en Noord-Nederland. Daarnaast worden vanuit de centrale vestiging in Heerde werkzaamheden verricht in Zuid-Nederland, Duitsland en België.
Boverhoff heeft de totaalsloop aangenomen van twee van de IGB-flatgebouwen in Groningen. Deze ruim 60 meter hoge flats staan aan de rondweg van Groningen en zijn ingebouwd tussen nieuw gebouwde flats. Het is dus zeer belangrijk dat er gesloopt wordt zonder dat aanliggende gebouwen worden beschadigd. Hiervoor is ook door Van der Spek een nieuwe Hyundai R210-9 geleverd die zichzelf verdieping voor verdieping naar beneden werkt op de zogeheten “Japanse methode”.
Het vrijgekomen puin van deze flats wordt ter plaatse mobiel gebroken met de Powerscreen XH400S puinbreker van Boverhoff, waarbij vervolgens de Powerscreen Warrior 1800 zorgt voor de juiste fracties van het geproduceerde granulaat.

De kracht van Boverhoff is om vanuit haar jarenlange ervaring en opgebouwde know-how mee te denken met de klant én geen enkele uitdaging - groot of klein - uit de weg te gaan. Dit blijkt ook weer uit het aannemen van dit speciale werk in Groningen, waar zij het vertrouwen van de opdrachtgever hebben verkregen door het goed opgestelde plan van aanpak waarbij de risico’s tot een minimum zijn gebracht.

De in Ierland geproduceerde Powerscreen is voorzien van een dubbeldeks zeefbox met een lengte van 4880 mm. De zeefbox van de Warrior heeft standaard een amplitude van 12 mm, waardoor de zeef erg “agressief“ is voor het te zeven materiaal. Het is zelfs mogelijk om zeer natte, kleverige en in elkaar hakende producten te zeven.
De nieuw geleverde Warrior 1800 is voorzien van een hydraulisch te liften zeefbox, zodat het wisselen van zeefdekken sneller kan worden uitgevoerd. Ook wordt het zuiver maken van de zeef bij het wisselen van te zeven materiaal eenvoudiger. De standaard gemonteerde bordessen aan beide zijden van de zeefbox zorgen voor een veilige rondgang bij controle van de machine en bij het wisselen van de zeefdekken.
Om de gewenste grote capaciteiten goed te kunnen afvoeren zijn de Powerscreen Warriors voorzien van 900 mm brede afvoerbanden, die standaard allemaal in snelheid te regelen zijn, zodat er geen banden onnodig hard hoeven te lopen en het eventueel uitsorteren van de materiaalstromen nog mogelijk is.

top


6 december 2011  -  Europese Powerscreen primeur voor Dura Vermeer Reststoffen en hij heet Mobi
Marijs Recyclingtechniek, dochteronderneming van Van der Spek Vianen B.V. is trost te melden dat de eerste nieuwe rupsmobiele Powerscreen XH500SR puinbreker is afgeleverd bij Dura Vermeer Reststoffen.
De 68 ton zware Powerscreen XH500SR is door Dura Vermeer Reststoffen in de markt bekend gemaakt als "Mobi" de rupsmobiele breker van Dura Vermeer.
Het is de eerste Powerscreen XH500SR die in Europa op het vast land is geleverd met de geheel nieuwe Scania Tier IVinterim  DC13 motor welke voldoet aan de nieuwste emissie-eisen die gelden in de komende jaren.

Dura Vermeer Reststoffen is met de geleverde XH500SR ook de eerste en op dit moment de enigste in de Nederlandse markt die met een Tier IVinterim motor draait in een rupsmobiele puinbreker en geeft hiermee wederom aan altijd vooruitstrevend bezig te zijn in de recyclingmarkt.

Aangezien het bronvermogen van een rupsmobiele breker zeer belangrijk is en men  geen overlast wil veroorzaken op de locaties waar hij gaat draaien is de nieuwe XH500SR van Dura Vermeer voorzien van een speciaal geluid reducerend pakket dat in samenspraak en overleg met akoestische- specialisten is samengesteld en door Van der Spek is gemonteerd in de werkplaats in Vianen.
De Powerscreen XH500SR is een combibreker van groot formaat en dan hebben we het niet alleen over zijn gewicht van 68 ton en lengte van bijna 21 meter in werktoestand.
Als hart van de Powerscreen  XH500SR is een 20 tons roterende breker gemonteerd welke in een inloop heeft van wel 1360 breed en 800mm hoog. De rotorsnelheid kan eenvoudig worden geregeld tussen de 33 en 40 meter per seconde.  De prallwerken van de roterende breker zijn hydraulisch afgeveerd, deze hydraulische gepatenteerde beveiliging zorgt ervoor zodra er een onbreekbaar deel in de breker komt de prallwerken direct kunnen opklappen, zodat het onbreekbare deel geen grote schade kan toebrengen aan de breker.
Uiteraard is de XH500SR voorzien van een actieve voorzeef die uit het te breken product de fijne fractie uitzeeft. Deze fijne uitgezeefde fractie kan via de zijafvoerband worden afgevoerd of zoals bij "Mobi" via een glijgoot naar de trilgoot onder de breker. De grote voordelen hiervan zijn minder slijtage en een hogere capaciteit, wat al de juiste maat is hoeft niet te worden gebroken.
De Powerscreen XH500SR waarbij SR staat voor "Screen Recerculation" is uitgevoerd met een na-geschakelde zeefunit welke een lengte heeft van wel  5000mm. Hiermee heeft de XH500SR de grootste zeefunit in zijn klasse waardoor ook het afzeven op kleinere fracties geen invloed heeft op de capaciteit van de installatie. De zeefbox is zeer ruim bemeten. De uitgezeefde overmaat wordt via de aan de machine gemonteerd retourband terug gevoerd in de opgavebunker zodat hiervoor geen extra handeling met een laadschop of graafmachine hoeft te worden uitgevoerd. Een ander voordeel is dat de nog te breken overmaat constant wordt ingevoerd en zorgt voor een betere brekervulling en daarmee zorgt voor een mooier eindproduct.

Met een compleet eigen gewicht van 68 ton is de Powerscreen XH500SR ook nog goed te transporteren op een normale vlakke dieplader, er hoeft geen speciale smalbed dieplader te worden aangevoerd om hem te verzetten met de daarbij behorende vergunningen en wachttijd daar op.
Om te voldoen aan de Tier IVinterim eisen is de gemonteerd Scania DC13 motor uitgerust met het SCR-systeem. Hierbij worden de uitstoot van schadelijke uitlaatgassen verkomen door het toevoegen van Adblue bij de uitlaatgassen. Het grote voordeel van het SCR-systeem is dat er geen grotere koeling op de machine gebouwd hoeft te worden en de motor kan lopen op normale diesel en er geen speciale zwavelarme diesel hoeft te worden getankt. Een andere voordeel is dat er geen roetfilter wordt gemonteerd dat moeten worden schoongemaakt.

Powerscreen  en Scania verwachten dat bij de omstelling naar Tier IV in 2014 er ook nog geen roetfilter hoeft te worden gemonteerd. Door de continue ontwikkeling wordt er verwacht dat de uitstoot Nox en roetdelen  dan zover zijn teruggebracht in 2014 dat de motoren hetzelfde kunnen blijven worden ingebouwd.

Naast deze emissiearme motor zorgt ook de directe aandrijving bij de Powerscreen XH500SR  voor weinig verlies van energie. De Scania motor drijft de breker rechtstreeks aan via een electro-hydraulische bediende koppeling. Door deze directe aandrijving gaat er geen vermogen verloren en is een gunstig brandstofverbruik het resultaat. Daarnaast kan de motor direct reageren als er bij het breken van zware delen meer vermogen gewenst is. Er is geen vertraging door eventuele hydro-pompen of generatoren.


top


5 december 2011  -  Vierde Powerscreen Warrior afgeleverd bij G.M. Damsteegt in Oud-Alblas
Begin 2011 leverde Marijs recyclingtechniek, een dochteronderneming van Van der Spek Vianen de eerste nieuwe rupsmobiele Powerscreen Warrior 1800 bij G.M. Damsteegt in Oud-Alblas om de onlangs opgestarte recyclingtak van G.M. Damsteegt te versterken en voorbereid te zijn op de wensen van hun klanten.
Hierna besloot G.M. Damsteegt door de goede ervaringen met de Powerscreen Warrior 1800 en de goede ondersteuning door Benelux Powerscreen importeur Van der Spek zijn recycling- en zeefmachinepark uit te breiden met nog een Powerscreen Warrior 800 en Powerscreen Warrior 1400. 

Door deze investering in de Powerscreens kon  er nu ook zonder problemen worden ingegaan op vraagstukken als het in meerdere fracties- en zeer fijn afzeven met grote capaciteiten, het afzeven van zeer grove delen en bijvoorbeeld op het afzeven van geshredderde fracties uit de shredders van Damsteegt.

Warrior 1800 Damsteegt

 

Aangezien het snel en flexibel reageren op de wensen van de opdrachtgevers bij de G.M. Damsteegt zeer hoog in het vaandel staan heeft Damsteegt besloten om nog een Powerscreen Warrior 1800 in haar materieelvloot op te nemen zodat er nog beter aan de wensen van hun klanten kan worden voldaan. 

De in Ierland geproduceerde Powerscreen is voorzien van een dubbeldeks zeefbox met een lengte van 4880mm. De zeefbox van de Warrior heeft standaard een amplitude van 12mm, waardoor de zeef erg " agressief " is voor het te zeven materiaal. Hierdoor is het zelfs mogelijk om zeer natte,kleverige en in elkaar hakende  producten te zeven. 

De nieuwe geleverde Warrior 1800 is voorzien van een hydraulisch te liften zeefbox , zodat het wisselen van zeefdekken sneller kan worden uitgevoerd. Ook wordt het zuiver maken van de zeef bij het wisselen van te zeven materiaal eenvoudiger. 

Als alle Warriors is ook de nieuwe Warrior 1800 voorzien van een door Marijs gemonteerde afstandbediening waardoor het mogelijk is de machine op afstand in- en uit te schakelen en hem te laten rijden.
G.M. Damsteegt B.V. is een verhuurder van bemand en onbemand grondverzet- en recyclingmaterieel in alle klassen. Het bedrijf is begin jaren '90 opgericht en is begonnen met de verhuur van graafmachines. 

In de loop der jaren is G.M. Damsteegt B.V. uitgegroeid tot ruim 100 werknemers en meer dan 180 machines waaronder: rupskranen, mobiele kranen, rupsdumpers, wieldumpers, shovels, verreikers, tractoren met aanbouwwerktuigen en baggermaterieel. En om te blijven inspelen op de vragen uit de markt is er nu een recyclingtak toevoegd aan de diensten van Damsteegt.
Op korte termijn zullen er door Marijs Reyclingtechniek nog meer machines worden geleverd bij G.M. Damsteegft welke de recycling- en overslagtak zullen versterken en de markt zullen verrassen.
Van der Spek Vianen en Damsteegt zijn geen onbekende van elkaar, eerder werden er al Bell dumpers ,Hyundai graafmachines en diverse Powerscreen zeefmachines geleverd.    


top


14 november 2011  -  Warrior 1400 voor Dollegoor
Marijs Recyclingtechiek heeft bij GTG/Dollegoor een Powerscreen Warrior 1400 afgeleverd welke werkzaam zal worden op het Europark in Coevorden. De 24 tons rupsmobiele zeef zal o.a. worden ingezet bij het verwerken en uitzeven van slakken uit de EVI in Coevoerden. 
Na diverse malen een zeefmachine te hebben gehuurd (www.zeefhuren.nl) bij Marijs voor allerlei voorkomende zeefklussen waren ze bij GTG/Dollegoor overtuigt dat het een Powerscreen Warrior 1400 moest worden als er een zeefmachine geïnvesteerd zou worden. 
GTG/Dollegoor heeft zich gespecialiseerd in de handel in bouwgrondstoffen en de verwerking, overslag van vele materiaalstromen rond en om de EVI in Coevorden.

EVI is een grensoverschrijdend particulier initiatief dat uniek is in Europa. Gelegen op de grens tussen het Nederlandse Coevorden en het Duitse Emlichheim/Laar bevindt de verbrandingsinstallatie/ elektriciteitscentrale EVI zich aan beide zijden van de grens.
Op het Duitse gedeelte is de verbrandingsinstallatie gevestigd. Op Nederlands grondgebied bevindt zich de elektriciteitsopwekking met de turbine en generator. Via hoogdrukleidingen wordt de stoom vanuit de verbrandingsinstallatie grensoverschrijdend naar de stoomturbine geleid. De afvalverbrandingsinstallatie van EVI voldoet aan de strengste milieunormen en is één van de meest moderne installaties die afval omzet tegen het hoogste rendement in elektriciteit. 

De in Ierland geproduceerde Powerscreen is voorzien van een dubbeldeks zeefbox met een lengte van 3500mm en is 1500mm breed. De zeefbox van de Warrior heeft standaard een amplitude van 12mm,waardoor de zeef erg “ agressief “ is voor het te zeven materiaal. Waardoor het mogelijk is om naast klei en zeer natte grond ook slakken te zeven in de gewenste fracties.Warrior 1400 Dollegoor

Door de hoge amplitude worden de slakken goed gescheiden in de verschillende fracties en worden onverbrande delen goed “gereinigd” van aangeplakte slakken. De slakken worden na het scheiden door een slakkenverwerkingsinstallatie verwerkt waar de metalen en non-ferro’s uit de slakken worden verwijderd. Hierbij worden diverse Steinert NE-scheiders en Steinert ISS-scheiders gebruikt.
De nieuwe geleverde Warrior is voorzien van een hydraulisch te liften zeefbox , zodat het wisselen van zeefdekken sneller kan worden uitgevoerd. Ook wordt het zuiver maken van de zeef bij het wisselen van te zeven materiaal eenvoudiger.
top


21 september 2011  -  Nieuwe Powerscreen Warrior 800 geleverd aan Van Ooijen in Woerden
Een nieuwe Powerscreen Warrior 800 in bedrijfskleur is geleverd aan Van Ooijen in Woerden. 

De nieuwe 18 tons dubbeldeks rupsmobiele zeefmachine is ontstaan door goed te luisteren wat er wenselijk was uit de markt. Deze vroeg om een compacte, gemakkelijk te transporteren zeefmachine welke toch zijn mannetje staat als het gaat om capaciteiten en inzetbaarheid in de verschillende te zeven producten. Door deze combinatie zijn er al diverse Warrior 800 zeefmachines werkzaam welke geleverd zijn door Marijs Reyclingtechniek. 

Warrior 800 Ooijen  

Het hart van de machine is  een dubbeldeks zeefbox welke een lengte heeft van 2770mm en 1220mm breed is. Het zeefoppervlakte van het boven- en onderdek zijn gelijk. In de box kan gekozen worden voor vele verschillende zeefmedia, van vingerdekken, flexmatten, snarendekken tot gewonen traditionele vierkant geweven dekken, zodat iedere zeefklus mogelijk gemaakt kan worden. 

Voor het afvoeren van de gezeefde fracties is de Warrior 800 voorzien van hydraulisch inklapbare banden welke alle zijn uitgevoerd met variabele snelheidsregeling.

Van Ooijen te Woerden is een aannemingsbedrijf op het gebied van grond-, weg- en waterbouw en bestaat ruim 40 jaar. Van Ooijen beschikt over een team van circa 25 ervaren en gemotiveerde mensen en uitstekende contacten met professionele onderaannemers ieder met hun eigen specialismen. 

Met deze middelen wordt gestreefd naar het leveren van een kwalitatief goed product en wordt veel aandacht besteed aan de nazorg. Deze kwaliteit is ook officieel gewaarborgd onder de certificaten VCA, NEN-ISO 9001 en BRL7500

Sinds 1997 beschikt Van Ooijen over een groot terrein, gelegen aan een parallelweg naast de snelweg A12. Dit terrein is gedeeltelijk ingericht voor de opslag van baggerspecie. Dit terrein heeft een grootte van ca. 4,2 ha en de opslagcapaciteit voor bagger is ca. 55.000 m3. 

Een gedeelte van de opslagcapaciteit is voorzien van een speciale folielaag en is daardoor geschikt voor opslag van baggerspecie van klasse 3 en 4 ( klasse niet toepasbaar conform Besluit Bodemkwaliteit). De overige depots zijn geschikt voor het opslaan van baggerspecie van klasse 0,1 en 2 ( klasse AW, A en B conform Besluit Bodemkwaliteit).

Het depot is een zogenaamd doorgangsdepot. Dat wil zeggen dat de aangevoerde baggerspecie (afhankelijk van kwaliteit) na een periode van indroging, rijping en diverse bemonsteringen weer ingezet wordt als grond in diverse toepassingen. 

Er wordt niet alleen baggerspecie geaccepteerd en opgeslagen, maar Van Ooijen verzorgt ook de baggerwerkzaamheden en het transport van baggerspecie.

Het overige gedeelte van het terrein is ingericht voor het opslaan van secundaire bouwstoffen. Hier wordt o.a. bouw- en slooppuin uit eigen werken, maar ook door derden, gestort. Een aantal maal per jaar wordt dit puin gebroken en gezeefd en weer klaar gemaakt voor hergebruik.

De nieuwe Warrior 800 zal dus ingezet gaan worden in de vele toepassingen waarin Van Ooijen actief is.


top


5 juli 2011  -  Schone duurzame gebroken fracties voor Smink Groep
Onlangs hebben Van der Spek Vianen en Marijs Recyclingtechniek (onderdeel van de Van der Spek Groep) diverse nieuwe machines geleverd waarmee de Smink Groep gebroken fracties schoon en zeer duurzaam in voorraad kan zetten.

De Smink Groep is in 1955 begonnen als handels- en aannemingsbedrijf in de grond-, weg- en waterbouw. Eind jaren zeventig werd de exploitatie gestart van een afvalberging aan de Lindeboomseweg in Amersfoort. In de loop der jaren startte Smink daarnaast met een aantal andere afvalverwerkende activiteiten, zoals het breken van puin, het composteren van groenafval, het sorteren van bedrijfs-, bouw- en sloopafval en het reinigen van grond. Het inzamelen van afval was een logisch vervolg op deze activiteiten.   

In 2007 werd Gebr. Tammer uit Soesterberg door Smink overgenomen. Inmiddels zijn alle onderdelen in de Smink organisatie geïntegreerd en wordt er nu vanuit twee locaties gewerkt, namelijk Hoogland en Soesterberg.

De nieuw bij Smink geleverde nabewerkingslijn bestaat uit een skidmobiele Westeria windshifter met een zwaar uitgevoerde mobiele verzamelband en een Telestack TC624 Radial rupsmobiele transportband. 
Ook Smink weet als geen ander vooruitstrevend recyclingbedrijf dat schone gebroken fracties op vele plaatsen toepasbaar zijn als primaire - en secundaire grondstoffen. Deze fracties zijn zeer breed toepasbaar als deze naast de juiste korrelverdeling en samenstelling ook de juist zuiverheid hebben en ontdaan zijn van vervuilende en storende delen als hout, plastic e.d.

Gezien de grote capaciteit van de breekinstallatie die bij Smink draait is in gezamenlijk overleg tussen Smink en Van der Spek gekozen voor een 2000 mm brede WS2000 Westeria windshifter. Om een optimaal zuiver resultaat te behalen is de juiste spreiding van het te zuiveren product zeer belangrijk. Hiervoor is een 3500 mm lange en 2000 mm brede trilgoot gemonteerd voor de toevoerband van de windshifter.

De windshifter wordt gevoed met een 25-55 mm fractie uit de zeefmachine welke na bewerking door de WS2000 via een zijafvoerband op een mobiele Westeria verzamelband komt waar ook de 0-25 mm fractie vanuit de zeefmachine is terecht gekomen. Hierbij wordt het product weer optimaal samengevoegd tot de fractie.

Na deze bewerking wordt het gebroken product op de nieuw door Marijs geleverde Telestack TC624 Radial gebracht door de verzamelband.

De Telestack TC624 Radial is een doorontwikkeling op de welbekende en zeer succesvolle Telestack rupsmobiele transportbanden, de TC-serie, waarvan er in Europa al meer dan 75 units zijn geleverd. 
De TC624 Radail van Smink is een 24 meter lange rupsmobiele transportband welke 600 ton/uur kan opvoeren. Door het radiale onderstel kan de band 180° draaien waardoor er tot ruim 12.000 ton gebroken product kan worden opgeslagen zonder dat er maar één laadschop aan te pas hoeft te komen. Als dat niet duurzaam genoemd mag worden.

Al deze componenten, windshifter, verzamelband en Telestack, zijn aan elkaar verbonden met het noodstoppencircuit waardoor er geen gevaarlijke en ongewenste situaties kunnen ontstaan. Zodra één van de machines gestopt wordt stopt de rest automatisch.


top


14 juni 2011  -  Powerscreen Warrior 1400 geleverd aan Aannemingsmaatschappij Markus B.V
Marijs Recyclingtechniek heeft een geheel in bedrijfskleur gespoten Powerscreen Warrior 1400 geleverd aan Aannemingsmaatschappij Markus B.V.

Na diverse malen een zeefmachine te hebben gehuurd (www.zeefhuren.nl)  bij Marijs voor allerlei voorkomende zeefklussen waren ze bij Markus B.V. overtuigd dat het een Powerscreen Warrior 1400 moest worden als er een zeefmachine geïnvesteerd zou worden.
Warrior 1400 Markus

Aannemingsmaatschappij Markus B.V. is een middelgroot grond-, weg- en waterbouwbedrijf, dat actief is in Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland. De bedrijfsactiviteiten bestaan in het kort uit grootschalig grondverzet, infrawerk, sanerings- en sloopwerken, bouw- en woonrijp maken, aanleg van parken en recreatievoorzieningen en grondstoffenoverslag. Tot opdrachtgevers mag men diverse overheidsinstanties als gemeenten, waterschappen, provincies en Rijkswaterstaat rekenen.

Sinds 1995 maakt Markus als 100% dochter deel uit van Koninklijke Boskalis Westminster N.V. Hierdoor heeft men toegang tot de expertise van zowel Boskalis als van diverse zustermaatschappijen, waaronder Cofra B.V. specialist in onder andere versnelde zettingstechnieken, en het interne ingenieursbureau Hydronamic. Door de samenwerking met Boskalis kan Markus zeer omvangrijke projecten zelfstandig ontwikkelen en realiseren, maar ook in bouwteamverband is men daardoor een betrouwbare partner.

De in Ierland geproduceerde  Powerscreen Warrior 1400 is voorzien van een dubbeldeks zeefbox met een lengte van 3500 mm en is 1350 mm breed. De zeefbox van de Warrior heeft standaard een amplitude van 12 mm, waardoor de zeef erg "agressief " is voor het te zeven materiaal. Hierdoor is het mogelijk om zelfs klei en zeer natte grond te zeven. Om bij eventuele saneringen goed te kunnen uitsorteren zijn alle afvoerbanden in snelheid te regelen.

De nieuw geleverde Warrior is voorzien van een hydraulisch te liften zeefbox, zodat het wisselen van zeefdekken sneller kan worden uitgevoerd. Ook wordt het zuiver maken van de zeef bij het wisselen van te zeven materiaal eenvoudiger.


top


2 mei 2011  -  Fokkert Lemele breidt uit met Warrior 1400
Met de ingebruikname van een door Marijs Recyclingtechniek geleverde rupsmobiele Powerscreen Warrior 1400 zeefmachine heeft Fokkert Lemele zijn pakket van aan te bieden werkzaamheden nog verder uitgebreid.

Het bedrijf Fokkert Lemele is rond 1960 ontstaan. Oprichter Derk Fokkert is eerst begonnen met agrarisch loonwerk bij de boeren in de buurt. In de loop der jaren is er veel veranderd en zijn er door vragen uit de markt veel soorten machines bijgekomen. De werkzaamheden van Fokkerte Lemele bestaan naast agrarisch loonwerk tegenwoordig uit o.a. grondverzet, roterende verreiker verhuur en verhuur van kunststof rijplaten, machines en personeel.

Om toch weer innovatief bezig te zijn en nieuwe werkzaamheden te ontwikkelen heeft Fokkert gekozen te investeren in een rupsmobiele zeefmachine, een Powerscreen Warrrior 1400.

Gezien de goede ervaringen met de service en ondersteuning door Van der Spek Vianen en dochterbedrijf Marijs Reyclingtechniek was de keuze voor een Powerscreen zeefmachine snel gemaakt. Fokkert heeft namelijk de afgelopen jaren al diverse Hyundai graafmachines geleverd gekregen via de vestiging in Mariënberg waar naast Van der Spek Noord-Oost ook Marijs is gevestigd.

De in Ierland geproduceerde Powerscreen Warrior 1400 is voorzien van een dubbeldeks zeefbox met een lengte van 3500 mm en is 1350 mm breed. De zeefbox van de Warrior heeft standaard een amplitude van 12 mm, waardoor de zeef erg "agressief" is voor het te zeven materiaal. Hierdoor is het mogelijk om zelfs klei en zeer natte grond te zeven. Om bij eventuele saneringen goed te kunnen uitsorteren zijn alle afvoerbanden in snelheid te regelen.
Warrior 1400 Fokkert Lemele

De nieuwe geleverde Warrior is voorzien van een hydraulisch te liften zeefbox, zodat het wisselen van zeefdekken sneller kan worden uitgevoerd. Ook wordt het zuiver maken van de zeef bij het wisselen van te zeven materiaal eenvoudiger.


top


29 april 2011  -  G.M. Damsteegt maakt Powerscreen trio compleet
Onlangs leverde Marijs Recyclingtechniek, een dochteronderneming van Van der Spek Vianen, al een nieuwe rupsmobiele Powerscreen Warrior 1800 bij G.M. Damsteegt in Oud-Alblas om de onlangs opgestarte recyclingtak van G.M. Damsteegt te versterken en voorbereid te zijn op de wensen van klanten.

Nu heeft G.M. Damsteegt op zeer korte termijn besloten, door de goede ervaringen met de Powerscreen Warrior 1800 en de goede ondersteuning door Benelux Powerscreen importeur Van der Spek, zijn recycling- en zeefmachinepark verder uit te breiden met nog een Powerscreen Warrior 800 en Powerscreen Warrior 1400.

Door de investering in de Powerscreens kan er nu ook zonder problemen worden ingegaan op vraagstukken als het in meerdere fracties- en zeer fijn afzeven met grote capaciteiten, het afzeven van zeer grove delen en bijvoorbeeld het afzeven van geshredderde fracties uit de shredders van Damsteegt.

De in Ierland geproduceerde Powerscreen Warrior 1400 is voorzien van een dubbeldeks zeefbox met een lengte van 3500 mm en is 1350 mm breed. De zeefbox van de Warrior heeft standaard een amplitude van 12 mm, waardoor de zeef erg "agressief " is voor het te zeven materiaal. Hierdoor worden de te zeven fracties zeer goed gescheiden en eventueel aan elkaar hechtende verschillende fracties (grof en fijn) van elkaar ontdaan.

De nieuwe geleverde Warrior 1400 is evenals de Warrior 1800 voorzien van een hydraulisch te liften zeefbox, zodat het wisselen van zeefdekken sneller kan worden uitgevoerd. Ook wordt het zuiver maken van de zeef bij het wisselen van te zeven materiaal eenvoudiger.

Het hart van de Powerscreen 800 een dubbeldeks zeefbox welke een lengte heeft van 2770 mm en 1220 mm breed is. Het zeefoppervlakte van het boven- en onderdek zijn gelijk. In de box kan gekozen worden voor vele verschillende zeefmedia van vingerdekken, flexmatten, snarendekken tot gewone traditionele vierkant geweven dekken, zodat iedere zeefklus mogelijk gemaakt kan worden.

De Warriors zijn ook voorzien van een door Marijs gemonteerde afstandsbediening waardoor het mogelijk is de machine op afstand in- en uit te schakelen en hem te laten rijden.
Warrior 1400 Damsteegt BV
G.M. Damsteegt B.V. is een verhuurder van bemand en onbemand grondverzet- en recyclingmaterieel in alle klassen. Het bedrijf is begin jaren '90 opgericht en is begonnen met de verhuur van graafmachines.

In de loop der jaren is G.M. Damsteegt B.V. uitgegroeid tot ruim 100 werknemers en meer dan 180 machines waaronder: rupskranen, mobiele kranen, rupsdumpers, wieldumpers, shovels, verreikers, tractoren met aanbouwwerktuigen en baggermaterieel. 
En om te blijven inspelen op de vragen uit de markt is nu een recyclingtak toevoegd aan de diensten van Damsteegt.

Van der Spek Vianen en Damsteegt zijn geen onbekenden van elkaar, eerder werden er al Bell dumpers, Hyundai graafmachines en een Powerscreen zeefmachine geleverd.


top


15 april 2011  -  Dura Vermeer Reststoffen kiest voor Powerscreen

Marijs recyclingtechniek heeft bij Dura Vermeer Reststoffen een nieuwe Powerscreen Warrior 1400 afgeleverd.

De nieuwe 25 tons rupsmobiele  zeefmachine zal o.a. worden ingezet bij de mobiele breker van Dura Vermeer Reststoffen en op de stationaire inrichting in Vijfhuizen.

Afgelopen jaar heeft Dura Vermeer Reststoffen haar certificering voor de mobiele breker uitgebreid met twee KOMO productcertificaten te weten menggranulaat 0/31,5 en asfaltgranulaat ten behoeve van warm hergebruik. Hierdoor is Dura Vermeer Reststoffen in staat op elke locatie, waar gesloopt wordt en puin vrijkomt, zijn mobiele installatie in te zetten. Tot voor kort was dit alleen mogelijk in en rond Vijfhuizen of op vergunde locaties.

De breekinstallaties verwerken het aangeboden puin (asfalt-, beton- en bouwpuin) tot granulaat. Dit granulaat is vervolgens weer geschikt als fundatiemateriaal voor de aanleg van (bouw) wegen en als terreinverharding etc. Het asfaltpuin wordt bewerkt tot o.a. asfaltgranulaat 0/20 of 0/30 en is daardoor geschikt als deelstroom in nieuw asfalt.

Dura Vermeer Resstoffen weet als geen ander als vooruitstrevend recyclingbedrijf dat de levering van schone gebroken en juist afgezeefde fracties op vele plaatsen toepasbaar zijn als primaire - en secundaire grondstoffen. Deze fracties zijn zeer breed toepasbaar als deze de juiste korrelverdeling en samenstelling hebben.

Warrior 1400 Dura Vermeer Reststoffen

Om nog beter aan de wensen van klanten en de eigen Dura Vermeer divisies te kunnen voldoen is er geïnvesteerd in de Powerscreen Warrior 1400 rupsmobiele zeefmachine. Hierdoor kunnen er nog meer verschillende- en moeilijker te scheiden producten worden uitgezeefd om tot grondstof te worden opgewerkt.

De in Ierland geproduceerde  Powerscreen Warrior 1400  is voorzien van een dubbeldeks zeefbox met een lengte van 3500mm en is 1350mm breed. De zeefbox van de Warrior heeft standaard een amplitude van 12mm, waardoor de zeef erg “ agressief “ is voor het te zeven materiaal. Hierdoor worden de te zeven fracties zeer goed gescheiden en eventueel aan elkaar hechtende verschillende fracties ( grof en fijn ) van elkaar ontdaan.

De nieuwe geleverde Warrior is voorzien van een hydraulisch te liften zeefbox , zodat het wisselen van zeefdekken sneller kan worden uitgevoerd. Ook wordt het zuiver maken van de zeef bij het wisselen van te zeven materiaal eenvoudiger.

Om verzekerd te zijn van goede service en ondersteuning door het gehele land was de keuze om te kiezen voor de combinatie Van der Spek/Marijs Recyclingtechniek en Powerscreen snel gemaakt. Ze zijn dan ook zeker geen onbekende van elkaar. Diverse machines vonden de afgelopen jaren al hun weg vanuit Vianen naar de vele locaties van Dura Vermeer, daarbij is te denken aan o.a. Dynapac- asfaltafwerkmachines en walsen, Hyundai rupskraan en Liebherr torenkranen.


top


29 maart 2011  -  G.M. Damsteegt investeert ook in Powerscreen Warrior 1800

Via Marijs recyclingtechniek, een dochteronderneming van Van der Spek Vianen is er een nieuwe rupsmobiele Powerscreen Warrior 1800 zeefmachine geleverd bij G.M. Damsteegt in Oud-Alblas. 

Om de onlangs opgestarte recyclingtak van G.M. Damsteegt te versterken en voorbereid te zijn op de wensen van hun klanten is er in een nieuwe Powerscreen Warrior 1800 geïnvesteerd. De Powerscreen vult het bij G.M. Damsteegt al aanwezige programma van recyclingmachines als trommelzeven en shredders aan. 

Door de investering in de Powerscreen kan er nu ook zonder problemen worden ingegaan op vraagstukken als het in meerdere fracties- en zeer fijn afzeven met grote capaciteiten, het afzeven van zeer grove delen en bijvoorbeeld op het afzeven van geshredderde fracties uit de shredders van Damsteegt. 

De in Ierland geproduceerde Powerscreen is voorzien van een dubbeldeks zeefbox met een lengte van 4880mm. De zeefbox van de Warrior heeft standaard een amplitude van 12mm, waardoor de zeef erg " agressief " is voor het te zeven materiaal. Hierdoor is het zelfs mogelijk om zeer natte,kleverige en in elkaar hakende  producten te zeven. 

De nieuwe geleverde Warrior 1800 is voorzien van een hydraulisch te liften zeefbox , zodat het wisselen van zeefdekken sneller kan worden uitgevoerd. Ook wordt het zuiver maken van de zeef bij het wisselen van te zeven materiaal eenvoudiger. 

De Powerscreen Warrior is ook voorzien van een door Marijs gemonteerde afstandbediening waardoor het mogelijk is de machine op afstand in- en uit te schakelen en hem te laten rijden. 
Warrior 1800 Damsteegt

G.M. Damsteegt B.V. is een verhuurder van bemand en onbemand grondverzet- en recyclingmaterieel in alle klassen. Het bedrijf is begin jaren '90 opgericht en is begonnen met de verhuur van graafmachines. 

In de loop der jaren is G.M. Damsteegt B.V. uitgegroeid tot ruim 100 werknemers en meer dan 180 machines waaronder: rupskranen, mobiele kranen, rupsdumpers, wieldumpers, shovels, verreikers, tractoren met aanbouwwerktuigen en baggermaterieel. En om te blijven inspelen op de vragen uit de markt is er nu een recyclingtak toevoegd aan de diensten van Damsteegt. 

Van der Spek Vianen en Damsteegt zijn geen onbekende van elkaar, eerder werden er al Bell dumpers en Hyundai graafmachines geleverd.     
top


10 januari 2011  -  Nieuwe Truck Unloader Telestack

Benelux importeur Van der Spek meld dat het door hun vertegenwoordigde Telestack de modellijn met Truckunloaders heeft uitgebreid.

Naast de veelal op klantwens gebouwde Truckunloaders wordt nu de geheel nieuw ontwikkelde Telestack TU515-R geïntroduceerd. Deze machine zal door Telestack in serie gebouwd gaan worden en natuurlijk waar nodig op klantwens worden aangepast.

De Truckunloaders worden veelal ingezet om direct vanuit vrachtwagens of met een laadschop in het schip te kunnen laden of als trechter waarin een overslagmachine kan lossen waarbij het materiaal gelijk in voorraad gedraaid kan worden zonder tussenkomst van een laadschop of vrachtwagen.

De nieuwe Telestack TU515-R heeft een bedrijfsgewicht van 25 ton en is voorzien van een roterende 15 meter lange transportband welke 1000mm breed is. De machine kan tot 500 ton/uur overslaan. Als de machine is opgesteld kan tot maximaal 2300M³ worden opgeslagen bij een radius van 120º. Deze radial-functie zorgt tevens bij scheepsbelading dat er eenvoudig geladen kan worden in alle hoeken van het ruim

Voor Transport kan de machine hydraulisch worden ingeklapt om als 1 lading te kunnen worden getransporteerd. Het grote voordeel hiervan is dat de machine zeer snel een eenvoudig is om te zetten van de ene naar de andere laad- en/of loslocatie.

In de fabriek in Omagh Tyrone, Noord Ierland worden alle constructiedelen in eigen huis  geproduceerd. Wat gelijk opvalt is de zware en degelijke wijze waarop de Truckunloader is opgebouwd, niet een eenvoudig gezette profieldelen maar een compleet doordacht opgebouwde constructie die alle krachten die vrijkomen bij de het zware overslagwerk opvangen.

Na het constructie werk worden de delen in eigenhuis compleet gestraald in gespoten in de rood, witte Telestack kleuren, op klantwens kan er natuurlijk voor bedrijfskleur gekozen worden of voor speciale beschermende lakken en zelfs gegalvaniseerd behoort tot de mogelijkheden.


top


20 december 2010  -  Powerscreen Warrior 800 nu ook wielmobiel leverbaar.
Hij werd al een tijdje verwacht maar nu is het eindelijk ook zover, de kleinste Warrior van Powerscreen is vanaf nu ook als wielmobiele aanhanger leverbaar.

Nadat eind 2008 de Powerscreen Warrior 800 als compacte variant uit de Warrior serie op de markt werd geïntroduceerd kwam al snel de vraag uit de markt voor een wielmobiele versie. Powerscreen heeft na deze roep uit de markt gereageerd door een tandem-as aanhanger versie van de Powerscreen Warrior 800 te ontwikkelen.

De wens van de klanten was een compact wielmobiele zeefmachine die eenvoudig achter een vrachtwagen, laadschop of tractor te vervoeren is.

Warrior 80 wielmobiele uitvoering

Als basis voor deze wielmobiele uitvoering is de zeer succesvolle Powerscreen Warrior 800 dubbeldeks rupsmobiele zeefmachine genomen die ook is ontstaan door goed te luisteren wat er wenselijk was uit de markt. Deze vroeg begin 2008 om een compacte,gemakkelijk te transporteren zeefmachine welke toch zijn mannetje staat als het gaat om capaciteiten en inzetbaarheid in de verschillende te zeven producten. 

Het hart van de machine is  een dubbeldeks zeefbox welke een lengte heeft van 2770mm en 1220mm breed is. Het zeefoppervlakte van het boven- en onderdek zijn gelijk. In de box kan gekozen worden voor vele verschillende zeefmedia, van vingerdekken, flexmatten, snarendekken tot gewonen traditionele vierkant geweven dekken, zodat iedere zeefklus mogelijk gemaakt kan worden. 

Voor het afvoeren van de gezeefde fracties is de Warrior 800 voorzien van hydraulisch inklapbare banden welke alle zijn uitgevoerd met variabele snelheidsregeling. De fijne en middelfractie banden hebben een afwerphoogte van boven de 4 meter. 

De nieuwe Powerscreen W800 wielmobiel heeft een eigen gewicht van ca. 16,5 ton en is optioneel te leveren met TUV goedgekeurde assen.


top


10 november 2010  -  Van Mensvoort Veghel kiest ook voor Powerscreen Warrior 1400

Marijs Recyclingtechniek heeft bij Van Mensvoort in Veghel een nieuwe Powerscreen Warrior 1400 rupsmobiele zeefmachine geleverd.
Na enkele malen voor diverse werkzaamheden een zeefmachine gehuurd te hebben bij Marijs ( www.zeefhuren.nl ) is er door Van Mensvoort de keuze gemaakt te investeren in een Powerscreen Warior 1400. 
De in Ierland geproduceerde  Powerscreen Warrior 1400  is voorzien van een dubbeldeks zeefbox met een lengte van 3500mm en is 1350mm breed. De zeefbox van de Warrior heeft standaard een amplitude van 12mm,waardoor de zeef erg " agressief " is voor het e zeven materiaal. Waardoor het mogelijk is om zelfs klei en zeer natte grond te zeven. Om bij eventuele saneringen goed te kunnen uitsorteren zijn alle afvoerbanden in snelheid te regelen.

Van Mensvoort is sinds 1981 actief op het gebied van infra, sloop, milieu en recycling of een combinatie van deze specialismen. Van Mensvoort werkt voor het bedrijfsleven, overheid, semi-overheidsinstellingen en particulieren.

Warrior 1400 van Mensvoort Veghel BV

Regelmatig komt het voor dat er tijdens sloopwerkzaamheden van oudere bedrijfspanden en tankstations de bodem verontreinigd is. Van Mensvoort heeft zich daarom ook  gespecialiseerd in werkzaamheden op het gebied van bodemsaneringen waardoor het opruimen van verontreinigen niet uit handen hoeft te worden gegeven en de opdrachtgevers van Van Mensvoort één aanspreekpunt blijft houden. Vooral bij dit specialisme zal de nieuwe Powerscreen Warrior ook worden ingezet.

De nieuwe geleverde Warrior is voorzien van een hydraulisch te liften zeefbox , zodat het wisselen van zeefdekken sneller kan worden uitgevoerd. Ook wordt het zuiver maken van de zeef bij het wisselen van te zeven materiaal eenvoudiger.

Marijs en Van Mensvoort zijn geen onbekende voor elkaar, bij Van Mensvoort draaid ook een Powerscreen Pegson Metrotrack rupsmobiele kaakbreker waar Marijs zorg draagt voor de service en ondersteuning


top


31 augustus 2010  -  Nieuwe Metrotrak voor BRL BV
Afgelopen week is wederom een nieuwe Powerscreen®Pegson Metrotrak afgeleverd in de nieuwe huisstijl van Powerscreen®Pegson. Deze huisstijl houdt in dat de machine is gespoten in de groene Powerscreen kleuren en is voorzien van gegalvaniseerde bordessen en trappen.
Ditmaal is de nieuwe Metrotrak afgeleverd bij de BRL in Lopik.

foto van Metrotrak voor BRL

Gezien de positieve ervaringen met de eerder geleverde machines en goede ondersteuning door de leverancier heeft BRL B.V. besloten om wederom te investeren in de derde nieuwe Powerscreen®Pegson Metrotrak waardoor het machinepark zeer jong blijft en daardoor zeer productief inzetbaar is voor hun opdrachtgevers. Een eerder geleverde Metrotrack door Marijs Recyclingtechniek is ingeruild.

De Bruyn Recycling Lopik B.V. (BRL B.V.) is al vele jaren actief in het mobiel breken op locatie voor haar klanten. Uiteraard wordt er volgens de nieuwst richtlijnen geproduceerd, De Bruyn Recycling Lopik is daarvoor BRL2506 gecertificeerd.

De nieuwe geleverde Pegson Metrotrak is optioneel uitgevoerd met een hydraulisch verstelbare breekopening, waardoor het zeer gemakkelijk en snel mogelijk is de breekopening te verstellen. 

De invoeropening van de M-serie kaakbreker is 900 mm breed en 600 mm diep, voordat het materiaal de breker inloopt gaat het eerst over de geïntegreerde voorafzeving die in de opgaventrechter zit. Het voordeel hiervan is dat de capaciteit omhoog gaat en de slijtage naar beneden doordat de fijne fracties door de bypass rechtstreeks onder de breker uitkomen en niet door de breker gevoerd hoeven te worden.

De aandrijving van de Metrotrak wordt uitgevoerd door een CAT6.6 ACERT Tier III motor met een vermogen van 188 pk bij 1800 rpm. Aan deze 6 cilinder dieselmotor zitten David Brown hydrauliek pompen gemonteerd die zorgen voor de aandrijving van de verschillende componenten op de machine. De bekkenbreker wordt rechtstreeks (V-snaren) via een koppeling door de motor aangedreven.


top


18 augustus 2010  -  Hellinga breidt zeefcapaciteiten uit met nieuwe Powerscreen Warrior 1400 zeefmac

Hellinga heeft al vele jaren positieve ervaringen in het zeefwerk met een eveneens door Powerscreen importeur Marijs Recyclingtechniek geleverde Powerscreen Chieftain 600 zeefmachine. Deze is echter door de steeds groter wordende gewenste capaciteiten een maatje te klein geworden.

Na een zeer geslaagde demo met een Warrior 1400, waarbij vele soorten producten en zeefmaten zijn geprobeerd, was het besluit om te investeren in een Powerscreen Warrior 1400 niet meer zo moeilijk. De Chieftain 600 is door Marijs ingeruild en zal worden nagekeken in de werkplaats in Mariënberg en weer worden aangeboden aan de Nederlandse klanten.

Hellinga is ontstaan vlak na de oorlog. In eerste instantie als een wegenbouwbedrijf en daarna is het bedrijf zich gaan richten op zandwinning en transport. Men blijft de zandwinning trouw, maar gaat met de tijd mee. Hellinga positioneert zich als een regionaal georiënteerde onderneming die een veelzijdigheid aan producten en diensten aanbiedt. Daarnaast beschikt men over een omvangrijk en modern materieelpark. Hellinga heeft het materieel en de expertise in huis om een totaalpakket aan te bieden aan haar opdrachtgevers.

foto van de Warrior 1400 van Hellinga

De in Ierland geproduceerde Powerscreen Warrior 1400 is voorzien van een dubbeldeks zeefbox met een lengte van 3500 mm en is 1350 mm breed. De zeefbox van de Warrior heeft standaard een amplitude van 12 mm, waardoor de zeef erg “agressief“ is voor het te zeven materiaal. Hierdoor is het mogelijk om zelfs klei en zeer natte grond te zeven. Om bij eventuele saneringen goed te kunnen uitsorteren zijn alle afvoerbanden in snelheid te regelen.

De nieuw geleverde Warrior is voorzien van een hydraulisch te liften zeefbox, zodat het wisselen van zeefdekken sneller kan worden uitgevoerd. Ook wordt het zuiver maken van de zeef bij het wisselen van te zeven materiaal eenvoudiger.
top


16 juni 2010  -  Nieuwe Warrior 800 voor Fokker Oomen
Marijs Recylingtechniek uit Marienberg heeft onlangs een nieuwe Powerscreen Warrior 800 afgeleverd bij Fokker-Oomen in Bussum.
Fokker-Oomen Aannemersbedrijf B.V. is een zeer breed georiënteerd aannemersbedrijf dat al sinds 1934 een begrip in Bussum is. Sinds de overname in 2000 door de Spelt bedrijven uit Nieuwveen hebben ze de werkzaamheden nog meer uit kunnen uitbreiden door het bundelen van de krachten van beide bedrijven.
Ze zijn gespecialiseerd op vele vlakken voor zowel voor gemeentelijk instellingen als voor particulieren, hierbij is o.a. te denken aan ;grondwerk, riolering, asbestverwijdering en bestrating voor grote projecten alsmede particulieren.
Om nog meer te kunnen voldoen aan de wensen van de opdrachtgevers heeft Fokker-Oomen geinvesteerd in de nieuwe Powerscreen Warrior 800 welke ingezet kan gaan worden op locatie voor het afzeven van puin en grond en zelfs voor het uitzeven van o.a. asbest en vervuilingen op saneringen.

De nieuwe Powerscreen W800 is een 18 tons dubbeldeks rupsmobiele zeefmachine die is ontstaan door goed te luisteren wat er wenselijk was uit de markt. Deze vroeg om een compacte,gemakkelijk te transporteren zeefmachine welke toch zijn mannetje staat als het gaat om capaciteiten en inzetbaarheid in de verschillende te zeven producten.

Fokker-Oomen kan door de compact afmetingen de zeefmachine met de eigen dieplader verzetten.
Het hart van de machine is een dubbeldeks zeefbox welke een lengte heeft van 2770mm en 1220mm breed is. Het zeefoppervlakte van het boven- en onderdek zijn gelijk. In de box kan gekozen worden voor vele verschillende zeefmedia, van vingerdekken, flexmatten, snarendekken tot gewonen traditionele vierkant geweven dekken, zodat iedere zeefklus mogelijk gemaakt kan worden. Bij Fokker-Oomen is er voor het afzeven van grovere fracties een vingerdek meegeleverd met de machine.

Voor het afvoeren van de gezeefde fracties is de Warrior 800 voorzien van hydraulisch inklapbare banden welke alle zijn uitgevoerd met variabele snelheidsregeling.
Fokker-Oomen, Spelt, Van der Spek Vianen en Marijs zijn zeker geen onbekende van elkaar, de afgelopen jaren werden er al vele nieuwe Hyundai graafmachines en wielladers afgeleverd bij beide bedrijven. Ook is de complete levering van de sorteer- en breekinstallatie bij Spelt in Nieuwveen een goed voorbeeld van de samenwerking tussen beide bedrijven waarbij volgens de wens van de klant is gebouwd.
top


18 mei 2010  -  TKD 2010
Nadat vele machines op de Bauma 2010 zijn getoond aan het grote publiek is het nu de beurt aan de TKD die wederom in Barneveld wordt gehouden om de nieuwste machines te tonen.

Op de TKD zal naast het kavel van Van der Spek Vianen B.V. waar alles wordt getoond op het gebied van grondverzet en grondverdichting met o.a. Hyundai graafmachines en wielladers, Bell dumpers en Dynapac grondverdichtingswalsen een ruim kavel worden gevuld door het recycling- en overslag leveringsprogramma van dochterbedrijf Marijs Recyclingtechniek uit Mariënberg.

Powerscreen : Van Powerscreen zullen voor de eerste keer tijdens een TKD de zeef- en breekmachines van  Powerscreen in de gelijke Powerscreen kleur getoond worden. Door het samenvoegen van de twee merken is ook gekozen voor gezicht naar buiten en dat is de welbekende Powerscreen kleur geworden.
Uiteraard zal de zeer veel geziene Powerscreen Pegson Metrotrak rupspuinbreker worden opgesteld op de TKD. De Powersreen Pegson Metrotrak is optioneel uitgevoerd met een hydraulisch verstelbare breekopening waardoor het zeer gemakkelijk en snel mogelijk is de breekopening te verstellen.

De invoeropening van de M-serie kaakbreker is 900mm breed en 600mm diep, voordat het materiaal de breker inloopt gaat het eerst over de geïntegreerde voor-afzeving die in de opgaventrechter zit. Het voordeel hiervan is dat de capaciteit omhoog gaat en de slijtage naar beneden doordat de fijne fracties door de bypass rechtstreeks onder de breker uitkomen en niet door de breker gevoerd hoeven te worden.

Powerscreen Pegson bekkenbreker
De aandrijving van de Metrotrak wordt uitgevoerd door een CAT6.6 ACERT Tier III motor met een vermogen van 188Pk bij 1800 rpm. Aan deze 6 cilinder dieselmotor zitten David Brown hydrauliek pompen gemonteerd die zorgen voor de aandrijving van de verschillende componenten op de machine. De bekkenbreker wordt rechtstreeks(V-snaren) via een koppeling door de motor aangedreven.
Marijs is trots te melden dat de eerste Powerscreen Pegson XR 320SR roterende combi breker is getoond op de Bauma in Munchen.  Deze combi breker had hier zijn wereldpremière. De combimachine is voorzien van een zeefbox van ruim 4000 mm met een retourband voor het direct terugvoeren van de overkorrel. Marijs zal alles in het werk stellen om deze premiere ook naar Barneveld te krijgen.

De bijna 40  ton wegende Powerscreen Pegson XR 320SR is voorzien van een 8,5 tons roterende breker welke in een inloop heeft van wel 1130 breed en 800mm hoog. De rotorsnelheid kan eenvoudig worden geregeld tussen de 33 en 40 meter per seconde.

Powerscreen Pegson XH320SR roterende combit breker

De prallwerken van de roterende breker zijn hydraulisch afgeveerd, deze hydraulische beveiliging zorgt ervoor zodra er een onbreekbaar deel in de breker komt de prallwerken direct kunnen opklappen, zodat het onbreekbare deel geen grote schade kan toebrengen aan de breker.
Een 1900mm lange grizzly-zeef zorgt in de opgavenbunker voor een goede voor-afzeving van de fijne fractie. Deze fijne fractie gaat direct door naar de trilvoeder onder de breker en hoeft dus niet door de breker waardoor er minder slijtage ontstaat en hogere capaciteitenmogelijk zijn.
Een 6 cilinder Caterpilar C9 ACERT met 325 pk. zorgt voor de aandrijving van de machine. De motor drijft de breker rechtstreeks aan via een electro-hydraulische bediende koppeling. Door deze directe aandrijving gaat er geen vermogen verloren en is een gunstig brandstofverbruik het resultaat. Daarnaast kan de motor direct reageren als er bij het breken van zware delen meer vermogen gewenst is. Er is geen vertraging door eventuele hydro-pompen of generatoren. Ook zullen natuurlijk de reeds welbekende Powerscreen Warrior-serie die zijn strepen de afgelopen jaren ruim heeft verdient als zeer breed inzetbare zeefmachine aanwezig zijn.De Powerscreen Warrior 800 en Warrior 1400 zullen in volle glorie te zien zijn.

Telestack :Daarnaast zal er ook TC621 worden getoond, hierbij staat de TC voor “track” de 600 voor 400 ton/uur en de 21 voor 21 meter lengte. Deze serie banden bestaat uit de TC418, TC421, TC621,TC624.  De TC621 tot wel 2200 ton productvoorraad kan opbouwen onder de band.  Door deze banden kan een breker of zeefmachine vaak wel een dag zonder laadschop draaien. Tevens kunnen deze banden voorzien worden van een trechter van wel 7 M³ waardoor er eenvoudig schepen beladen kunnen worden of bij het lossen van schepen met een overslagkraan kan men gelijk een hoge voorraad opbouwen op een kleine oppervlakte.

TC621

Terex-Fuchs :Het door van der Spek Vianen alle vele tientallen jaren geïmporteerde Terex-Fuchs zal worden getoond met een Terex-Fuchs MHL335D in recycling uitvoering.Deze Terex-Fuchs MHL335D is uitgevoerd met 4 stempelpoten en een optioneel extra schuifblad aan de voorzijde van de machine voor het opschonen van de werkplek. Natuurlijk is de machine ook uitgevoerd met een omkeervan voor de radiatoren. Zoals standaard op alle Terex-Fuchs machines is ook deze MHL335D voorzien van los geplaatste radiatoren voor koelvloeistof,motorolie,hydrauliekolie en airconditioning zodat deze goed te reinigen zijn en er geen materiaal er tussen kan ophopen. Natuurlijk heeft deze machine ook een standaard hydraulisch verstelbare cabine voor goed zicht op de werkvloer en bij het beladen van containers en vrachtwagens


top


15 februari 2010  -  100ste Powerscreen geleverd aan Daanen en Rodenburg sloopwerken.
Afgelopen week is er via Marijs Recyclingtechniek een zeer speciale Powerscreen afgeleverd bij Daanen en Rodenburg sloopwerken.

Het ging namelijk om de 100ste nieuwe Powerscreen zeefmachine die Marijs heeft afgeleverd in hun bestaan. Deze 100ste machine is van het type Powerscreen Warrrior 1800.

Daanen en Rodenburg sloopwerken B.V. is een combinatie van  Daanen Altforst B.V. & Joop Rodenburg Grond & Sloopwerken B.V. Door het bij elkaar voegen van beiden specialismen transport en sloopwerk kunnen de aangenomen sloopwerken snel en adequaat worden uitgevoerd. Men beschikt namelijk over eigen kranen, laadschoppen,vrachtwagen transport, en een rupsmobiele combi-puinbreker welke in 2008 door Van der Spek Vianen is geleverd.

De in Ierland geproduceerde  Powerscreen is voorzien van een dubbeldeks zeefbox met een lengte van 4800mm. De zeefbox van de Warrior heeft standaard een amplitude van 10mm, waardoor de zeef erg " agressief " is voor het te zeven materiaal. Hierdoor is het mogelijk om zelfs zeer natte, kleverige en in elkaar hakende  producten te zeven.
Warrior 1800 daanen en rodenburg

De nieuwe geleverde Warrior 1800 is voorzien van een hydraulisch te heffen zeefbox , zodat het wisselen van zeefdekken sneller kan worden uitgevoerd. Ook wordt het zuiver maken van de zeef bij het wisselen van te zeven materiaal eenvoudiger.

De Powerscreen Warrior is ook voorzien van een door Marijs gemonteerde afstandsbediening waardoor het mogelijk is de machine op afstand in- en uit te schakelen en hem te laten rijden. Ook is de snelheid van de voederband via deze afstandsbediening te regelen.


top


2 februari 2010  -  1e Powerscreen Warrior 800 afgeleverd

Primeur voor Van den Burg, de eerste Powerscreen Warrior 800 van Nederland.

Marijs heeft de eerste Powerscreen Warrior 800 afgeleverd bij Van den Burg grond- en sloopwerken in Nijkerkerveen.
De zeef is afgelopen week afgeleverd in Nijkerkerveen op het bedrijfsterrein van Van den Burg en in gebruik gesteld.  De machine vervangt een Powerscreen Chieftain 1400 die enkele jaren geleden aan Van den Burg werd geleverd door Marijs.

Het besluit tot aanschaf van de Warrior 800 had vooral te maken met het zelf kunnen vervoeren van de zeef op de getrokken eigen dieplader,deze dieplader is onlangs samen met een nieuwe MAN containerauto aangeschaft.

Het bedrijf van den Burg is al 44 jaar aktief in de grond en sloopwerken.  Teus van den Burg is de huidige eigenaar en heeft het bedrijf van zijn vader overgenomen in 1993 en is actief op het gebied van o.a. sloopwerken, asbestsanering, bestrating, riolering, en het zeven van verontreinigde grond. Men werkt meestal in een straal van 150 km om Nijkerkerveen.

Er werkt 12 man in vaste dienst en het materieel bestaat o.a uit rupskranen, mobiele graafmachines, shovels, 4 mini's een verreiker en 2 vrachtwagens.

Van den Burg is onlangs gestart met de nieuwbouw van een sorteerhal op deze locatie waar de Warrior 800 zeef dienst kan doen in het sorteren van de diverse afvalstromen. De nieuwe zeef zal zeker ook op locatie gebruikt gaan worden voor het afzeven van puin en grond en als nodig inzet gaan worden bij saneringen voor het uitzeven van bijvoorbeeld asbest.

De 18 tons dubbeldeks rupsmobiele zeefmachine is ontstaan door goed te luisteren wat er wenselijk was uit de markt. Deze vroeg om een compacte,gemakkelijk te transporteren zeefmachine welke toch zijn mannetje staat als het gaat om capaciteiten en inzetbaarheid in de verschillende te zeven producten.
Het hart van de machine is  een dubbeldeks zeefbox welke een lengte heeft van 2770mm en 1220mm breed is. Het zeefoppervlakte van het boven- en onderdek zijn gelijk. In de box kan gekozen worden voor vele verschillende zeefmedia, van vingerdekken, flexmatten, snarendekken tot gewonen traditionele vierkant geweven dekken, zodat iedere zeefklus mogelijk gemaakt kan worden.
Bij van den Burg is er voor het afzeven van grovere fracties een vingerdek meegeleverd met de machine

Voor het afvoeren van de gezeefde fracties is de Warrior 800 voorzien van hydraulisch inklapbare banden welke alle zijn uitgevoerd met variabele snelheidsregeling.

Hier vindt u meer informatie over de nieuwe Warrior 800

Foto van de nieuwe Warrior 800 van van den burg
Op de foto staat Teus van den Burg die de sleutels van de Warrior 800 in ontvangst neemt van verkoper Fred van de Bor, die naast de verkoop van het grondverzet- en overslagprogramma van Van der Spek ook het leveringsprogramma van dochterbedrijf Marijs Recyclingtechniek voor zijn rekening neemt in het midden van het land. 


top


14 januari 2010  -  1e Telestack TC621
Marijs Recyclingtechniek heeft de eerste Telestack rupsmobiele TC621 transportband van Nederland geleverd aan de Beelen groep.
Telestack TC621 rupsmobiele transportband
De Telestack TC621 heeft een lengte van ruim 21 meter en heeft een maximale afwerphoogte van 10 meter. Beelen zal de Telestack TC621 gaan inzetten op zijn diverse locaties in Amsterdam, Vlaardingen en Houten en natuurlijk op de nieuwe toekomstige locaties waar Beelen nog zal gaan uitbreiden in het land. Uiteraard zal inzet op slooplocaties bij Beelen Sloopwerken in het gehele land en achter de puinbrekers van Beelen Reststoffen tot de werkgebieden van de Telestack gaan behoren.
Bij het laad- en loswerk is het onnodig omhoog draaien van het te lossen of op te slaan product verleden tijd, de Telestack TC621 kan wel tot ruim 2500M³ opdraaien zonder verzet te worden.

Door het gebruiken van de Telestack rupsmobiele transportband hoeft er minder met de laadschop gewerkt te worden en is het zelfs mogelijk om bij de juiste opstelling om de laafschop geheel stil te zetten of natuurlijk voor andere werkzaamheden in te zetten, als dat geen duurzaam  ondernemen van de Beelen groep is.
Bij is Beelen is er optioneel een zwaar gebouwde bunker geplaatst op de TC621 waardoor er eenvoudig schepen beladen en gelost kunnen worden. Deze bunker is compleet voorzien van wisselbare Hardox slijtplaten en “breakerbar”. Deze “breakerbar” zorgt dat de val van het te laden product gebroken worden en er geen overmatige slijtage en krachten op de transportband komen. De bunker heeft een inhoud van ruim 15M³.
De eerste inzet van de Telestack TC621 was het lossen van een grote partij gebroken puin dat per schip werd aangevoerd bij Beelen Rotterdam in Vlaardingen. Het product kon direct door middel van de Telestack op de juist plaats worden gelost zonder inzet van een laadschop of vrachtwagen.


top


16 november 2009  -  Powerscreen Warrior 1800 Dual-Power
De Sagro groep uit 's-Heerhoek heeft de primeur om de eerste Powerscreen Warrior 1800 Dual-Power geleverd te krijgen door Marijs Recyclingtechniek uit Mariënberg

Deze Warrior is voorzien van het door Powerscreen nieuw ontwikkelde Dual-Power systeem, hierbij is naast het standaard gemonteerd diesel hydraulisch powerpack ook een compleet electro hydraulisch powerpack geplaatst.

Hierdoor kan de rupszeefmachine stand-alone werken op zijn eigen dieselmotor en kan hij op een stroombron worden aangesloten zoals bijvoorbeeld een generator op een puinbreker of op het stroomnet dat op vele locaties vaak voor handen is.

Het voordeel van het werken op een stroombron is dat er diesel bespaart wordt, het geluidsniveau van de machine wordt verminderd en dat er minder uitstoot is van roetdeeltjes bij het werken in een hal.  Het Duel-Power systeem is ook los leverbaar voor al reeds geleverde machines.

De in Ierland geproduceerde  Powerscreen is voorzien van een dubbeldeks zeefbox met een lengte van 4800mm. De zeefbox van de Warrior heeft standaard een amplitude van 12mm, waardoor de zeef erg " agressief " is voor het te zeven materiaal. Hierdoor is het mogelijk om zelfs zeer natte,kleverige en in elkaar hakende  producten te zeven.

De nieuwe geleverde Warrior 1800 is voorzien van een hydraulisch te liften zeefbox , zodat het wisselen van zeefdekken sneller kan worden uitgevoerd. Ook wordt het zuiver maken van de zeef bij het wisselen van te zeven materiaal eenvoudiger.

De Powerscreen Warrior is ook voorzien van een door Marijs gemonteerde afstandbediening waardoor het mogelijk is de machine op afstand in- en uit te schakelen en hem te laten rijden


top


9 november 2009  -  Chieftain 1400 voor Rasenberg

Powerscreen Chieftain 1400 geleverd aan Rasenberg Breda door Marijs Recyclingtechniek

Voor het juist uitzeven van o.a.asfalt- en betongranulaten in de verschillende fracties heeft Rasenberg uit Breda geïnvesteerd in Powerscreen Chieftain 1400 rupsmobiele zeefmachine.

Voor Rasenberg is het niet de eerste Powerscreen zeefmachine enkele jaren geleden is er door Marijs Recyclingtechniek ook een Powerscreen Chieftain 600 geleverd. Gezien de steeds groter wordende vraag naar uitgezeefde producten heeft Rasenberg besloten te investeren in een grotere Powerscreen Chieftain 1400.

De Powerscreen Chieftain zeefmachines zijn vooral in het afzeven van fijnere fracties vele zeefmachines de baas, door zijn vier maal gelagerde gepatenteerde zeefbox heeft deze altijd een gelijke slag heeft en produceert daardoor dus een continu product met de daarbij behorende grote capaciteit.

De dubbeldeks zeefbox die op de Powerscreen Chieftain 1400 zit gemonteerd heeft een lengte van bijna 3,5 mtr en is 1,20 mtr breed. Dit grote zeefoppervlakte zorgt voor een zuivere uitzeving en een grote capaciteit.

Rasenberg heeft na over met Marijs besloten optioneel een vibrerend grid te laten monteren zodat de grote delen , > 150mm alvast op de bunker worden uitgezeefd en zo niet op de zeef terecht hoeven te komen. Tevens zorgt dit grid voor een snelle doorval van het te zeven product in de bunker als deze beladen wordt.


top


5 oktober 2009  -  Eerste nieuwe Powerscreen®Pegson Metrotrak geleverd

Een primeur voor het Europese vasteland, Marijs Recyclingtechniek B.V. uit Mariënberg had de eer om de eerste Powerscreen®Pegson Metrotrak te leveren in de nieuwe huisstijl.De voorheen alom bekende blauwe Terex-Pegson puinbrekers zullen van heden worden geleverd onder de nieuwe naam Powerscreen®Pegson en voorzien zijn van de bekende groene Powerscreen kleurstelling. Deze verandering komt uit de samenvoeging van Powerscreen en Terex-Pegson. Door het nieuw ontstane merk Powersceen®Pegson is de gelijke kleurstelling voor bij productgroepen zeefmachines en breker doorgevoerd. Naast de groene kleurstelling op de brekers zijn ook de bordessen en toegangstrappen gegalvaniseerd dat al standaard op de zeefmachines werd geleverd. Voor Huygen is het de tweede Pegson puinbreker, na de afgelopen jaren te hebben gebroken met een containermobiele kaakbreker ontstond de vraag naar meer breekcapaciteit. Na diverse gesprekken met verkoper Fred van den Bor kwam de Pegson Metrotrak als beste breker naar voren gezien de flexibele inzet en grotere breekcapaciteiten.

De geleverde Pegson Metrotrak is optioneel uitgevoerd met een hydraulisch verstelbare breekopening waardoor het zeer gemakkelijk en snel mogelijk is de breekopening te verstellen. De invoeropening van de M-serie kaakbreker is 900mm breed en 600mm diep, voordat het materiaal de breker inloopt gaat het eerst over de geïntegreerde voor-afzeving die in de opgaventrechter zit. Het voordeel hiervan is dat de capaciteit omhoog gaat en de slijtage naar beneden doordat de fijne fracties door de bypass rechtstreeks onder de breker uitkomen en niet door de breker gevoerd hoeven te worden De aandrijving van de Metrotrak wordt uitgevoerd door een CAT6.6 ACERT Tier III motor met een vermogen van 188Pk bij 1800 rpm. Aan deze 6 cilinder dieselmotor zitten David Brown hydrauliek pompen gemonteerd die zorgen voor de aandrijving van de verschillende componenten op de machine. De bekkenbreker wordt rechtstreeks(V-snaren) via een koppeling door de motor aangedreven. Uiteraard is ook deze Metrotrak uitgevoerd met een stofbestrijdingsinstallatie die op verschillende punten in de machine een nevel verspreidt,zodat het veroorzaken van stofoverlast rond de machine tot een minimum beperkt wordt. De Pegson rupsmobiele puinbreker heeft een eigen gewicht van ca. 30 ton en is daardoor zeer gemakkelijk te transporteren.


top


18 september 2009  -   M. Heezen B.V. Powerscreen Warrior zeefmachine
De firma M. Heezen B.V. uit Eindhoven heeft  de keuze gemaakt om het machinepark weer uit te breiden.

Ditmaal met een nieuwe Powerscreen Warrior 1400 dubbeldeks vlakzeef die werd aangeschaft bij Marijs Recyclingtechiek uit Mariënberg.

De hoofdactiviteiten van M. Heezen BV zijn bouwkundige en werktuigbouwkundige sloopwerken, asbestsaneringen, grondwerken, bodemsaneringen, transport en recycling.
Nadat er in de afgelopen periode veelvuldig via (www.zeefhuren.nl) Marijs Recyclingtechniek een Powerscreen Warrior zeefmachine was gehuurd, vond men het bij Heezen tijd om zelf te investeren in een extra vlakzeef binnen het machinepark.
Voor het zwaardere zeefwerk is er ook een zwaar uitgevoerd vingerzeefdek in de nieuwe machine geplaatst.


De Powerscreen Warrior 1400 wordt voorzien van leesbordessen aan de transportbanden,zodat het ook mogelijk is om aan de transportbanden producten uit te lezen die niet bij de eindproducten behoren zoals bijvoorbeeld;asbest,hout,plastic,enz.
De in Ierland geproduceerde Powerscreen is voorzien van een dubbeldeks zeefbox met een lengte van 3500mm en is 1500mm breed. De zeefbox van de Warrior heeft standaard een amplitude van 12mm,waardoor de zeef erg “ agressief “ is voor het te zeven materiaal.hierdoor is het zelfs mogelijk om zelfs klei en zeer natte grond te zeven.
De nieuwe geleverde Warrior is voorzien van een hydraulisch te liften zeefbox , zodat het wisselen van zeefdekken sneller kan worden uitgevoerd. Ook wordt het zuiver maken van de zeef bij het wisselen van te zeven materiaal eenvoudiger.


top